Bayan Hobileri
Cildi Güzelleştiren Yiyecekler | YAZIYI OKUYUN

Anasayfa > Kadınca > Ten Rengine Uygun Saç Rengi Belirleme

Ten Rengine Uygun Saç Rengi Belirleme

Tarih: 07.03.2013
Güncel: 27.11.2015

Her sezon, saç tasarımcıları bir renge dikkat çeker. Mesela sarı saçlar bu yaz trend. Fakat renklerle iligili fantazilerin içerdiği fiziksel kodlara dikkat etmeli.Ten renginize hangi renk daha iyi gidiyor bunu öğrenmeli! Mevsimlere ve ten renklerine göre saç rengi belirliyoruz.

İlkbaharda Saç Seçimi

Saçlarınız kestane rengindeyse ışıltı katın. Önümüz yaz ve bronzlaşacaksınız böylece göz renginiz de ortaya çıkacak.

Saç renginiz kahverengi, bej, platin sarısı, turkuaz, turuncu gibi sıcak tonlar olsun. Siyahı, beyazı, bordoyu ve deniz mavisini unutun.

Yaz Saçı Tercihi

Saçlarınız sarı, teniniz açık ve mavi ya da yeşil gözleriniz varsa; gri, limon sarısı, kırık beyaz gibi soğuk tonlar sizin renginiz değil.Kızaran bir cildiniz varsa saçlarınızda turuncu tonlarından uzak durun

Sonbahar Saçı Nasıl Olmalı ?

Saçlarınız kumral ya da kızıl, gözleriniz kahverengi ya da yeşilse ve çilliyseniz; karamel, bronz, paprika, petrol mavisi, haki yeşili gibi sıcak renkleri kıyafet seçiminde kullanın. Kesinlikle siyah, lacivert ve pembeden kaçınmalısınız.

Kış Saçı Nasıl Seçilir ? 

Saçlarınız koyu, teniniz çok açıksa ya da tam tersiyse teniniz mat ve gözleriniz kahverengi veya yeşilse, siyah ve beyaz kıyafetler ten renginiz için ideal renkler.
Fakat toprak renklerinden kaçınmanız önemli. Tabii bu saç renkleri için de geçerli!
Kıyafetinizin rengi saç renginizi doğru yansıtmak için önemli. Hatta renklerin teninizi açık gösterme gibi bir oyunu da var.

Saç renginizi vurgulamak ve ten renginize uygun bir silüet çizmek sizin mevsiminiz hangisi belirlemek için trend renkleri üzerinizde sırayla deneyin. Önerilemizi dikkate alarak size en uygun rengi bulacağınıza eminiz.

Ten Rengine Uygun Saç Şekli Nasıl Seçilir ?

 

 

Bayan Hobileri / Türkçe Öğretmeni
Ten Rengine Uygun Saç Rengi Belirleme
Bayan Hobileri Kurucusudur. Sorumlu Editör olarak çalışmakta olan Sevil Bozkurt DEMİRCİ, Türkçe Öğretmeni olmanın yanında başta Moda, Güzellik ve Kariyer olmak üzere birçok alanda yazılar yazmakta aynı zamanda bayanhobileri.com için yazılan diğer yazıları da koordine etmektedir.
Bu Makaleye Yorum Yapın

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git